Andras Påhitt / Åsikter, tankar och funderingar

Gorilla mentalitet

Apor är vi allihop! Jag vet att teorierna går isär vad gäller vårt ursprung men vi kan inte blunda för att vi har likheter med aporna och kanske mest med schimpanserna.
Jag tränar på gym och lyfter skrot tillsammans med en bunt svettiga och testosteronrykande killar. Och jag sitter och puffar ut östrogen för att försöka få lite jämvikt, det går väl sådär eftersom det är jag mot 15stycken alfahannar =) Det här har egentligen inget med min träning att göra, den här betraktelsen skulle jag kunna fått vartsomhelst. Men nu råkar det bara vara så att gymmet är scenen för detta ”skådespel”.

Allting började med att jag började upptäcka att en av killarna började visa intresse för en tjej som tränar på det här gymmet. Från början tänkte jag inte så mycket, det var ganska så försiktigt i början, det började med ett ”hej, allt bra?” För att senare accelerera till fler o fler meningar och och samtalen blev mer personliga. Att studera det här har varit otroligt roligt såklart, speciellt eftersom tjejen i fråga verkade ganska ointresserad i början. Men hon var såklart trevlig tillbaka men tog aldrig initiativ till att börja prata med killen.
Såklart så har jag inte hört exakt vad som sagts de emellan, jag är ju faktiskt där för att träna men det är oerhört roligt att se detta spel mellan dessa två personer. De sista månaderna har det accelererat och båda två har ändrat sig, tjejen har för det första blivit märkbart intresserad och han har slagit på stora charm och förförarstilen. De få korta meningarna har numera bytts ut till långa samtal med skratt och många ögonkast. Samtalen är oftast mer personliga och man ser att han ofta trycker på exakt rätt punkter för att hon ska falla som en fura. För mig är det i dagsläget ganska uppenbart vad som pågår och det enda som saknas är att de ska börja träffas utanför gymmet.

Men jag upptäckte också en skillnad i hans beteende gentemot henne, vissa gånger otroligt charmig och flirtig och andra gånger lite avståndstagande och inte alls lika pratsam. Men blickarna finns där hela tiden, men att han ibland inte pratar lika mkt förbryllade mig litegrann. Därför tog jag upp det här beteendet med min kollega Mr C som ofta har en bra förklaring på varför killar gör som de gör ibland.
Jag förklarade beteendet till Mr C och att hans avståndstagande alltid inträffar när det är mycket folk på gymmet och i synnerhet om det är mycket folk där som han känner. För Mr C var det här den mest naturliga sak i världen, han kallade det för gorillamentalitet. När där är många andra hanar/gorillor i närheten visar han inte sitt intresse utan umgås med sin kompisar och låter henne vänta. Däremot så ger han henne ett ögonkast eller 2 för att visa henne att han finns där. Och där de andra gorillorna inte är i närheten då är det parningssäsong och han börjar dansa parningsdans.

Efter Mr C:s förklaring var jag tvungen att se om det verkligen kunde stämma, nästa gång det var mkt folk i gymmet så visade det sig att Mr C hade rätt. Då körde han med sofistikerat finlir och var ganska så avvaktande mot henne, och hon fick bara gå runt där trånande o längtandes efter hans uppvaktning. Och gången efter var det lite folk och inga andra gorillor i närheten, då dansade parningsdans så det stod härliga till.

I mitten på november ska vi ha fest på gymet, eller inte PÅ gymet men det är en medlemsfest. Jag kommer ha alla spanar ögon på den kvällen, om det ska hända något mellan dem måste det göra det då. Man kan inte hålla på som de två i all evighet, så jag väntar med spänning på en HET kväll i november 😀

Det ska bli mycket roligt att följa dessa två och se om ngn vågar ta steget så de slipper gå runt som katten kring het gröt 😀

En tanke på “Gorilla mentalitet

Lämna en kommentar